Pisa

Det kanske inte är idealiskt att boka in en stadsutflykt när termometern visar upp emot 40 grader, men vi gav oss av tidigt på morgonen och åkte de få milen till Pisa. Pisa ligger, precis som Florens, vid floden Arno.

Tidningen "Italia!" hade bl a  tipsat om Piazza dei Cavalieri, så här gick vi förbi. Dock var det så varmt att vi höll oss längs väggarna i den lilla skugga som fanns. Ett väldigt vackert torg var det i alla fall!

Pisa är fullt av trånga gränder och i en av dem hittade vi en trevlig restaurang; Ristorante Turiddo vars uteservering syns längst ned till vänster i bild.

Den här gången hade jag tänkt beställa en god pasta precis som Linnea gjorde. Hennes Pasta Carbonara såg jättefin ut!

Men så gick jag in i restaurangen och såg denna!

En vedeldad stenugn! Alltså blev det ännu en pizza! Och den var bara fantastisk!

Och titta på särbons lunch! Under locket finns skinka och färsk sallad.

Här sitter tjejerna och pratar lite på denna supertrevliga lilla restaurang.

Efter maten styrde vi våra steg mot Campo dei Miracoli (där vi hade varit på förmiddagen) för att sedan ta bilen tillbaka till Montecatini Terme.
Anna

Åh Pisa, också en stad jag vill åka till. :-) Varmt ja, kan jag tänka men med den pizzan kvittar det ju! Hur ska man kunna få en vedeldad stenugn hemma? Och baka bröd och pizza i! ;-) Läste någonstans att när man har en sån ugn ska en pizza vara inne högst 90 sekunder, sen är den klar! Carbonara är en annan favorit och den ser verkligen god ut också :-) Vilken mysig restaurang. Oj vad hungrig jag blir! Kramar Anna

Lotta

Ja, Pisa gav mersmak! De har ett stort universitet med geografisk institution...tänk om man kunde få vara där några månader!! ;-)

I en sån stenugn blir ju bröd och pizza så gott! Tänk om vår lokala pizzeria kunde fixa en sån!

Kramar Lotta

Lotta Th

Hej :-)

Fnissar lite här när jag ska in o svara dej om våra middagsval haha. Vad visar du då här? :-D

Men Pizzan du har recept på här i din blogg är helt magiskt god och att man köper god tomatsås och skippar krossade tomater gör så mycket. Idag stoppade vi lite parmaskinka i oxå.

Alla fem här njöt i fulla drag :-)

En kram här från mej i soffhörnet

Linnea

svar: Har du hört talas om Google? :)

Lotta

Hej Lotta!

Hihi, ja här blir det ofta pizza; hemgjord, köpt och utomlands! Och vi får verkligen tacka Anna för det goda receptet som används flitigt här hemma också. :-)

Kramar från Lotta

Lotta

Hej Linnea!

Aha, så de söta nallarna finns där...;-) glödlampa ovanför huvudet

Kramar Mamma