Lego-Jesus

Linnea är ju numer konfirmand och ska konfirmera sig i början av juli. Ett led i detta är att bevista ett antal gudstjänster så vad kunde väl passa bättre än att besöka midnattsmässan på julaftonsnatten? Önsta Gryta Kyrka i Västerås var fylld till sista plats och en sådan här gudstjänst blir ju alltid lite speciell med välkända julpsalmer och läsning ur julevangeliet.  
 
Kyrkans julkrubba var väldigt fin, tyckte jag. Observera att de tre vise männen ännu inte är på plats. De stod lite längre bort och skulle fullborda julkrubban under trettonhelgen.

Önsta Gryta kyrka är en nyuppförd och modern kyrka och numer är den också välkänd för sin Jesusskulptur som är helt byggd i lego. I ett och ett halvt år har församlingsmedlemmarna slitit med att bygga ihop skulpturen med insamlade vita legobitar och påsken 2009 stod Lego-Jesus klar. Nu i juletid står han lite undanskymd men efter gudstjänsten var vi flera som gick fram och fotade honom.

Lego-Jesus mäter 180 centimeter och förlagan är "Den uppståndne Kristus" av den kände danske konstnären Bertel Thorvaldsen (1770-1844). Denna marmorskulptur står att finna i Köpenhamns domkyrka.

Midnattsmässan var en perfekt avslutning på vår julafton. Faktiskt kändes det bra att bli påmind om varför vi egentligen firar jul.
Anna

Kan tänka mig att det var jättemysigt med midnattsmässa! Riktig jul det :) Fin Lego Jesus, tror jag har sett marmorskultpuren på riktigt här i Kph! Kramar Anna

Anna

Önskar dig ett riktigt Gott Nytt År! Hoppas Godis kom igenom nyårsafton utan för mycket stress! Lämnade vövvarna hos "gamlingarna" där det inte smäller så mycket som här och det hade gått ganska bra, bara lite stress och "inte vilja gå ut för det smällde" ;-) Kramar Anna

Annika

Lego-Jesusen går inte av för hackor!!!!!!

mkt imponerad



Gott Nytt 2010!!

Lotta

Hej Anna!

Ja, det är verkligen inte ofta jag går i kyrkan men det är något speciellt med midnattsmässor. Mysigt, juligt, vackert och rofyllt. Vid nästa Köpenhamnsbesök ska domkyrkan bevistas! Och ett riktigt gott nytt år till dig också!

Kramar Lotta

Lotta

Hej Annika!

Visst är han häftig!! Och vilken kul idé! Det var nästan overkligt att stå bredvid honom när man insåg hur MÅNGA legobitar han var gjord av. Gott nytt år till dig också!

Annieverse

Wow! Vilket jobb det måste ha varit med Lego-Jesus, men fin blev han!

Midnattsmässor....det är något magiskt över dem!

God fortsättning på dig!

Lotta

God fortsättning Annie!! Hoppas ni har det bra här hemma i Sverige! Lego-Jesus är så cool och jag kan fortfarande inte riktigt förstå hur han håller ihop :-/ En av de häftigaste midnattsmässor jag varit på var en julafton i Spanien. Katolskt, högtidligt och mycket svängande med rökelse. Efteråt var det fest, mitt i natten, i den lilla stan och alla var så glada att juldagen var här.