David featuring Lars Vilks

Hihi! Inte visste jag att statyn "David" skulle bli så het just nu! I mitt förra inlägg berättade jag ju om hur statyn hade fått flyttats för att folk var så upprörda då, 1923. Nu är David i blåsväder igen och denna gång är det Lars Vilks som genom sin tillfälliga performance "Snop-Drop Remake" (hihi!) fått Helsingborgarna att se rött! Lars Vilks har också arbetat med verket "Goliat kommer tillbaka" och resultatet ser vi här i form av ett mini-Nimis.

Denna vecka, vecka 40, är faktiskt Konstens vecka och Helsingborg uppmärksammar detta genom evenemanget "Konstpåstan". I 123 skyltfönster syns verk av 123 konstnärer och dessutom finns tre konstinstallationer på tre olika torg, varav David och Lars Vilks verk är en av dem.

Som synes har också något hänt med Stenbocksstatyn...Någon har satt ett munskydd på mannen framför sockeln. Om detta är en del av "Konstpåstan" vet jag inte riktigt...kanske var det bara någon som tyckte att soldaten skulle ha ett skydd mot den nya influensan? ;-) Detta evenemang är hur som helst väldigt trevligt, tycker jag, och bidrar också tilll en synnerligen levande och attraktiv stadskärna!