The Royal Wedding

Igår gifte sig prins William med sin Kate Middleton i Westminster Abbey, London. Jag satt klistrad i TV-soffan och följde vigseln, kortegen och slutligen kyssen på balkongen. Det är ju inte ofta som vi bjuds på den här typen av skådespel :-) Det verkade råda en festyra utan like både i London och övriga Storbritannien.
Den 29/7 1981 gifte sig Williams föräldrar; Charles och Diana i St Paul´s Cathedral, och jag var där!
Nja, inte riktigt men jag befann mig i Torquay på den engelska sydkusten på språkresa. Däremot hade jag varit inne i St Paul´s två veckor innan bröllopet. Men i Torquay, liksom i övriga Storbritannien, rådde stooor bröllopsyra den 29:e. På varenda gård hade långbord dukats upp, i varje fönster hade förlovningsfotot klistrats upp och på TV såg vi den väna Diana bli Englands nya prinsessa. Då, liksom nu, fanns det mängder av souvernirer att köpa. Jag sansade mig och investerade bara i två små frimärken.
Det var fantastiskt att vara där i England just den där dagen och jag önskar att jag hade befunnit mig i London igår. Nu hoppas jag bara att William och Kate blir lyckligare än vad Charles och Diana blev.