Skånska irrfärder, del 2

En av höjdpunkterna (det finns många!) på tågresan Helsingborg-Lund är sträckan mellan Häljarp och Dösjebro. Om man tittar ut till vänster i tågets färdriktning ser man ett band av bronsåldershögar som sträcker sig flera kilometer. Högarna ligger på en ås och syns vida omkring och här har alltså människor i alla tider tyckt om att slå ned sina bopålar. Jag har alltid undrat hur utsikten ser ut från en av dessa högar. Nu vet jag!
På vägen till Sireköpinge stannade vi till vid Rönneberga backar, som de kallas just på det här stället. Vinden friskade i ordentligt men här var så otroligt fint! Och utsikten var bara makalös, trots diset och duggregnet. Skåne är fantastiskt!
På avstånd ser de gamla gravhögarna ganska små ut men i verkligheten är de både stora och branta, vilket särbon bittert fick erfara ;-)
Efter detta stopp åkte vi så mot dagens sista bestämda mål, Flinckmans café i Sireköpinge.
Förutom café finns här Sireköpinge stengods och lite blandat antikt att handla. Här kan man inte låta bli att le när man går omkring och tittar :-)
Och fru Montazami; Här finns det minsann färgglada tassels!!!
På väggarna i caféet hängde flertalet guldskivor.
Interiören är, minst sagt, intressant!
Och här är den trevliga och tillmötesgående personalen som jobbar på Flinckmans café!
Här stannade vi ganska länge och njöt av en kopp kaffe och gott bakverk. Regnet fullkomligt hällde ned utanför men vad gjorde väl det? Efter detta besök, som absolut inte kommer bli det sista, åkte vi hem till särbon i Lund via Svalöv och Kävlinge. Vilken härlig dag vi hade!