Enkelt, snabbt och jättegott!

När min syster var här under höstlovet bjöd vi på en rätt som jag definitivt kommer laga fler gånger; pasta med kräftsås. Hemligheten med detta recept, som vi hämtade från Allt om Mat, var Keldas citronsås. Jag har aldrig använt någon av Keldas såser förut så detta var premiär för mig!

Receptet var superenkelt! Man behöver för 4 portioner:
1 stor purjolök
0,5 msk smör
2,5 dl Kelda citronsås "Lovely Lemon"
I burk kräftstjärtar i lag
3 msk hackad dill

Ansa, skölj och strimla purjolöken. Fräs den i smör 2-3 minuter. Tillsätt citronsås och dill. Låt koka ihop 2-3 minuter. Häll av spadet från kräftstjärtarna och tillsätt dem och dillen. Servera genast med pasta (vi använde pastasnäckor) och sallad. Pressa över citron. Vi köpte också lite extra kräftstjärtar och dill till dekoration.

Det bästa med den här rätten, förutom att resultatet var supergott, var att den gick så snabbt att laga. En riktig festmåltid (ok, lite fuskigt med färdiga ingredienser) på 20 minuter! Ibland är det helt perfekt! :-)
Anna

Ser verkligen jättegott ut! I Sverige finns det mer sånt gott färdigt som creme fraiche med olika smaker och som dessa roliga såser. Finns inte här i DK :-/ men ska till Malmö imorgon så då får jag passa på att köpa in! :-) Kramar Anna

Lotta

Ja, det var verkligen oväntat gott! Annars är jag lite skeptisk till såna här färdiga såser (mycket E i). Och där ser man, jag visste inte att dessa inte fanns i Danmark. Köp några och ha som reserv när inspirationen tryter ;-)

Kramar Lotta

Lotta Th

Hej :-)

Ja du som jag letade när jag oxå fick tag i ett recept där en sån sås skulle ingå. Men resultatet blev väldigt bra. Nu måste jag till oj o köpa kräftstjärtar för det där såg väldigt gott ut :-)

Kram på dej

Lotta

Ja, det finns säkert massor av enkla och goda recept där de här såserna ska vara med. Och jag lovar, den här med citronsås var supergod!!! :-)

Kram kram!!

Fröken Dill

Jag gillar Keldas thai-soppa. Tillsammans med lite grönsaker, kanske några räkor och ev lite extra fisksås är den en helt OK lunch!

Tycker fröken Dill

Lotta

Tack för tipset! :-) Jag ska verkligen botanisera lite mer i Kelda-hyllan!