Moneglia - Riviera di Levante

Romantiska Riviera di Levante tillhörde faktiskt en gång lord Byrons favoriter. Just den här delen av Ligurien karakteriseras av dramatisk klippnatur och flera små hamnar och byar där tiden verkar stått stilla. I fem dagar bodde vi i ljuvliga Moneglia - en riktig pärla, inklämd mellan klipporna.

Moneglia är en liten stad med knappt 3000 invånare och här trängs inte souvernirbutikerna med varandra som på många andra ställen. Jag upplevde Moneglia som väldigt genuint och äkta med sina gamla hus och trånga gränder.

Så härligt det är att kunna gå omkring och se vad de olika butikerna erbjuder! Här fanns exempelvis alltid färsk fisk.

Och jättestora vattenmeloner!

Trots att de hade sin lägenhet mitt inne i stan ställde Monegliaborna ut sina blommor utanför dörren.

Utsikten från vår hotellbalkong med olivträden och kyrkan i förgrunden och havet som bakgrund gick inte att se sig mätt på.
 
På kvällarna samlades ALLA inne i stan - gamla, unga och barn i alla åldrar. Man satt och åt på någon av alla trevliga restauranger eller bara flanerade omkring och träffade folk.

Här spelar en trubadur italienska visor som alla kunde. Rätt som det var började någon dansa och sen var gatan fylld av dansande mammor, pappor, barn och far- och morföräldrar!

Underbart, helt enkelt! :-)

Med Autozug ut i Europa!

Nja, nattsömnen blev väl inte den bästa ska jag villigt erkänna. Å andra sidan kunde jag ju titta ut emellanåt och se vart vi var någonstans i natten :-) Göttingen, Würtzburg och Innsbruck....Vid sjusnåret på morgonen nådde vi Brennero och Brennerpasset - gränsen mellan Österrike och Italien. Den här stationen skulle vinna på lite upprustning tycker jag.

Vi bäddade upp och sedan kom vår konduktör med frukosten!

Gott kaffe och bröd! Frukostådan innehöll juice, croissant och spännande pålägg.

Och kan man få bättre utsikt till sitt morgonkaffe än det här? Alptoppar i morgondis!

Det var många motorcyklister på tåget och de allra flesta gick av i Bolzano. Här gjorde vi alltså ett lite längre stopp när alla dessa motorcyklar skulle köras av biltåget. Vi passade på att gå av en stund och sträcka på benen.

Vid elvatiden på förmiddagen nådde vi så Verona, slutstation för detta tåg. Nu skulle särbon köra av bilen och vi andra uppsökte lite skugga så länge. Riktigt, riktigt varmt var det redan. Nu väntade bara några timmar i bilen innan vi skulle nå kusten i Ligurien och fem dagars sol och bad!

Skåne - Hamburg!

Så länge sedan det känns nu...den där tidiga söndagsmorgonen för drygt två veckor sedan då bilen var färdigpackad och vi -  jag, Linnea, särbon och Emma - började vår resa söderut.

Efter 20 mil genom Danmark körde vi på färjan i Rödby Havn för vidare transport till tyska Puttgarten. Trots den tidiga timmen åt tjejerna en rejäl middag bestående av fiskfié och pommes frites! Sen hann vi naturligtvis med lite shopping också. Godisförrådet behövde ju fyllas på!

Från Puttgarten är det inte mer än någon timme till Hamburg och vi var framme i god tid i Altona - stationen där vi skulle rulla på vårt tåg! Här checkar vi in!

Det är en speciell känsla att stå där på perrongen i Hamburg och läsa destinationsskylten. Bolzano och Verona...nu börjar äventyret!

Här kör särbon på bilen på biltåget! Tjejerna tittar på med skräckblandad förtjusning!

Hejdå, nu åker vi! Tåget började rulla och vi lämnade det regniga Hamburg bakom oss för denna gång!