The Royal Wedding

Igår gifte sig prins William med sin Kate Middleton i Westminster Abbey, London. Jag satt klistrad i TV-soffan och följde vigseln, kortegen och slutligen kyssen på balkongen. Det är ju inte ofta som vi bjuds på den här typen av skådespel :-) Det verkade råda en festyra utan like både i London och övriga Storbritannien.
Den 29/7 1981 gifte sig Williams föräldrar; Charles och Diana i St Paul´s Cathedral, och jag var där!
Nja, inte riktigt men jag befann mig i Torquay på den engelska sydkusten på språkresa. Däremot hade jag varit inne i St Paul´s två veckor innan bröllopet. Men i Torquay, liksom i övriga Storbritannien, rådde stooor bröllopsyra den 29:e. På varenda gård hade långbord dukats upp, i varje fönster hade förlovningsfotot klistrats upp och på TV såg vi den väna Diana bli Englands nya prinsessa. Då, liksom nu, fanns det mängder av souvernirer att köpa. Jag sansade mig och investerade bara i två små frimärken.
Det var fantastiskt att vara där i England just den där dagen och jag önskar att jag hade befunnit mig i London igår. Nu hoppas jag bara att William och Kate blir lyckligare än vad Charles och Diana blev.

Show & Tell: På grillen

Så var det då fredag igen och dags för Nillas sista tema. Och vilket gott tema sen; På grillen. Nu bor ju jag i lägenhet och därför blir det inte så mycket grillning just här, även om vi ibland släpat ut elgrillen på balkongen. Men OJ vad vi ska grilla på kolonin i sommar! Jag förmodar att grillen kommer ställas upp ungefär på den här platsen.
Särbon lagar fantastiskt god mat och han är lika bra på att grilla. Numer bor ju även han i lägenhet men när han bodde i hus i Dalby grillade vi (läs han) ofta och mycket när det var fint väder.
Jag gillar det mesta som läggs på grillen; kött, grönsaker och fisk och korv. Och sen smakar ju maten alltid lite bättre utomhus av någon anledning. Här, där jag bor, har grilldoften svävat över husen i flera dagar nu. Det har luktat SOMMAR! Hoppas, hoppas det fortsätter så här nu. Länge :-)

Fler "Show-and-tell" hittar du här: Anki Anna Anne-MarieAnnikaBejlaDesireeEricaHelena I am Annika Inga-BrittJenny LottaMaisouiMrs ClapperMusikantaNillaOlgakattPetraPettas SaltisStrandmammanTaina Fritt ur hjärtat Norrsken och stjärnfall Ewa Malin

Nu blommar det!

För exakt en månad sen såg det ut såhär på Sölvegatan/Helgonavägen i Lund.
Råkorna, även kallade universitetsfåglarna, höll som bäst på att se om sina bon. Det kivades, snoddes grenar från grannen och uppvaktades i en härlig röra.
Nu ser det ut såhär! Råkorna ligger på ägg och deras bon syns inte längre.
Och det mest fantastiska av allt är att Sölvegatan redan blommar! Jag kikade tillbaka i bloggen och såg att jag skrivit om blomningen den 28/5 förra året, en hel månad senare än i år.
Ja, det har blivit en riktig blomexplosion de här dagarna. Låt oss hoppas att det inte kommer en sån där köldknäpp och förstör allting nu.