Vad får vi till middag?

En liten kylskåpsrensning kan visa sig bli en ganska god måltid. Jag hade kvar lite pasta och lite olika korvar från helgens måltider och funderade på vad jag skulle göra av detta. Så här blev resultatet!
Jag blandade pastan och korvarna med broccoli och tomat och hällde sedan en äggstanning över det hela. Jag hade också lite mozarellaost som jag skivade över. Voilá! Enkelt och jättegott! Sen ler jag alltid lite extra när jag plockar fram den här ugnsfasta formen från Höganäs, ett loppisfynd för 20 kronor. Tänk vad jag haft nytta av denna!

Moiras nya kompisar

Idag har Moira haft en riktigt rolig dag! Linnea och jag hade tänkt oss en härlig runda med vår lilla hund bland de trevliga kvarteren häromkring och vi hade tagit med oss en kul leksak. Vi hade inte kommit så långt när vi mötte en trevlig kvinna med två hundar. Moira har ju hittills inte visat så stort intresse för andra hundar men nu blev hon lite intresserad. Den ena hunden var en tik som var 16 år och tyvärr minns jag inte vad hon hette. Den andra hunden hette Pluto och var en riktigt fin liten kille :-)
Den trevliga kvinnan bodde alldeles i närheten och frågade om vi ville följa med till hennes trädgård där hundarna kunde släppas lösa. En jättekul idé! Och om ni visste så kul Moira hade! Hon rusade omkring och busade, fick tokspel och bara njöt av att vara koppelfri.
Det var ganska svårt att fota de här busiga hundarna eftersom de inte alls ville stå stilla någon längre stund. Här står Pluto och väntar på vad Moira ska hitta på.
Moira, var tog du vägen?
Aha, där var du! Ska vi fortsätta leka?
Åh, så härligt det var att se henne så glad och busig! Hon måste ju ha varit van att kunna busa med sina syskon på kenneln förut. Tänk så kul hon kommer få när Godis kommer hem :-) Och nu när vi känner Pluto kan vi gå tillbaka och busa en annan dag. När vi kom hem åt Moira en stor tallrik mat och sen gick hon och lade sig i soffan och sov. Det gick inte att väcka henne på flera timmar :-)
Ja, en riktigt bra Moira-dag!

Show & Tell: Bästa maten jag ätit på en semester

Sista fredagstemat för denna månad går i matens tecken. Mais Oui ber oss nämligen berätta om den bästa maträtten vi ätit på en semester. För min del är det många, maträtter alltså, som jag gillat genom åren. Mat är ju halva resan! 

Men trots all god och spännande mat jag ätit på mina semestrar är det en pizza jag minns allra mest! En fantastisk pizza som jag åt på torget där vid Santa Maria del Fiore i Florens för några år sedan. Tyvärr har jag inget foto på den men jag ska försöka förklara så gott det går. Nedan ser ni en bild av platsen där jag åt denna oförglömliga pizza.
Duomo, Florence
http://www.sacred-destinations.com/italy/florence-duomo

Jag hade beställt en tonfiskspizza, minns jag, och jag trodde den skulle se ut ungefär som de brukar. Men icke! In kommer världens finaste och mest aptitretande pizza jag någonsin sett! Själva botten, som var lite bubblig och knaprig, var gräddad i pizzaugn och därefter penslad med god olivolja. Ingredienserna var färska och pålagda i efterhand. Utöver rikligt med skivad tonfisk fanns ruccolasallad, körsbärstomater, svarta oliver och mozarellaost. Det kanske inte låter så upphetsande men pizzan var så fin och färggrann och den smakade så otroligt fräscht. Sen att den intogs där i Florens gör ju inte saken sämre förstås :-) Länge, länge har jag funderat på att göra något liknande här hemma för det borde ju inte vara så svårt. 

Nej, ibland är det inte det svåra och mest exotiska som fastnar i minnet! Nu ska det bli roligt att surfa runt lite och se vad ni andra har för fina matminnen!

Fler "Show-and-tell" hittar du här: Anki Anna Anne-MarieAnnikaBejlaDesireeEricaHelena I am Annika Inga-BrittJenny LottaMaisouiMrs ClapperMusikantaNillaOlgakattPetraPettas SaltisStrandmammanTaina Fritt ur hjärtat Norrsken och stjärnfall Ewa