En vacker men lite sorgsen dag

Lilla Godis har opererats idag på morgonen. Han hade ett medfött fel som gjorde att knäet hoppade ur led. Veterinären sa att Godis kommer bli helt bra igen, det kommer bara ta lite tid. Humöret blev i alla fall lite bättre när jag passerade Gamla Kirurgen i Lund på väg till jobbet. Våren är bara magisk med alla sina färger.Det enda som stör friden i Paradiset (kvarteret heter faktiskt så) är att det pågår en massa byggnadsarbeten här. Det borras och väsnas alltså något förskräckligt.Visst blir man på gott humör av denna färgprakt!!


Kvällsbak

Linnea ska ha med sig något hembakat till skolan imorgon så vi fick plocka fram "Sju sorters kakor" och baka en favorit i repris; havreflarn.Möjligen hamnade de lite tätt på plåten.......men det gick lätt att ta isär dem när de var klara. Om de var goda? Vi får fråga Linneas klasskompisar imorgon! :-)

Hands on!

I helgen har jag jobbat i utställningen "Hands on - Format i lera" på Dunkers Kulturhus. Utställningen är en historisk exposé över keramik från Nordvästra Skåne och visar såväl föremål som är flera tusen år gamla som alldeles nya skapelser. Jag känner inte till så mycket om keramik och dess utövare så nu har jag ett utmärkt tillfälle att lära mig lite mer! Har ni vägarna förbi Helsingborg tycker jag absolut ni ska ta er tid och se utställningen! Dessutom visas fram t o m början av maj en alldeles magisk fotoutställning av danske Per Bak Jensen som heter "Before the darkness".


Dunkers Kulturhus i Helsingborg

Konstnär Åke Holm (foto: Sven-Olof Larsén)
Konstnär: Åke Holm
Foto: Sve-Olof Larsén

"Hands on - Format i Lera" ingår i detta års upplaga av Konstrundan i Nordvästra Skåne!