En tur till IKEA

Ja, jag vet att man borde röja, måla och fixa i stugan innan man köper husgeråd och dylikt! Men det var bara så himla kul att åka ut till nya IKEA och gå loss bland hyllor, stekpannor och glas!
Vi hittade också ett köksbord på fyndavdelningen, ett överkast som vi kan kamouflera soffan (den behåller vi) med och en liten klocka. Riktigt fina rödvinsglas köpte vi också. Som sagt, nu får vi nog ägna oss åt grovgörat ett tag och spara inredningsambitionerna till senare. Fast jag måste nog köpa några snödropps- och krokuslökar och stoppa ned i jorden ändå...

Snålblåst och HIF-mål

Idag har vädret varit fint men det har blåst ordentligt, sådär som det ofta gör i Skåne. Att vara ute och promenera i snålblåsten kändes inte alls som en bra idé trots att Adam Lambert sjöng så vackert i mina lurar. När jag kom förbi Olympia stannade jag till ett tag och tittade på HIF:s träning.
Men det var så kallt att stå stilla att jag snabbt gick vidare. Ja, nu är det spännande i den allsvenska toppstriden. På lördag är det match igen och jag ska jobba några timmar. Vi får hoppas på tre nya poäng för HIF och samtidigt önska att det inte går lika bra för de himmelsblå... ;-)

Köpt: En liten kolonistuga!

Kommer ni ihåg mina inköpsfunderingar härom dagen? När vi kom dit på visningen fanns ingen tvekan, vi slog till direkt! Så nu äger jag en kolonistuga!!! Eller i alla fall en halv, jag ska dela med min mamma.
Stugan var ganska ny, byggd i början av 2000-talet, och på 40 kvadratmeter. Den har två sovrum och ett kombinerat kök och vardagsrum. Själva köksinredningen var lite sunkig så den ska vi byta ut direkt. Vi kommer också måla samtliga panelväggar vita.
Tomten är härlig och på hela 400 kvadratmeter! Oj, vad jag ska odla i vår! Utanför vår tomt finns en stor gröning med tillhörande ankdamm.
Bakom huset finns en avskild del av tomten. Det blir nog här som vi kommer odla kryddor och sätta potatis.
Och här blir det nog bra med ett trädäck!
Så nu kan jag titulera mig kolonistuguinnehavare :-) Nej men skämt och sido, det här kommer bli jättebra. Både mina föräldrar och jag och Linnea bor i lägenhet och koloniområdet ligger bara 5 minuters cykelväg härifrån. Om man inte vill sova över kan man lätt åka hem igen. Och om man vill kan man ta med kaffekorgen och bara njuta av att sitta ute en stund. Så nu stundar månader av planering och lite uppfräschning innan vi kan flytta in på riktigt i början av april!