Prinsessan Moira 6 år! ❤️

Grattis min älskade vovve på sexårsdagen! När du kan springa som vanligt igen ska du få en ny fin leksak! Jag älskar dig till månen och tillbaka! 💕💕💕
Yorkie - yorkshireterrier

The British Museum

Om det bara fanns möjlighet att besöka ett museum i London, vilket av alla skulle du välja då? Vi valde i alla fall storslagna Brittish Museum.
Jag hade tre mål i detta museum och det första var Sutton Hoo.
Sutton Hoo är en anglosaxisk begravningsplats i sydöstra England och fynden härifrån är daterade från 600-talet fram till cirka 1050 efter Kristus.
Mitt nästa mål var Rosettastenen. Inskriptionen på denna sten är ett dekret som utfärdades av Ptolemaios V Epifanes i Memfis år 196 före Kristus. Under Napoleons fälttåg i Egypten 1799 återfanns stenen vid staden Rosetta. Rosettastenen kom att spela en avgörande roll för uttolkningen av de egyptiska hieroglyferna.
Sist men inte minst, mitt tredje mål, Parthenonfrisen. Den här bilden visar en strid mellan en kentaur och en lapith.
 
Jag har en liten film som visar hela frisen men jag har inte lyckats lista ut hur jag ska få in den på bloggen. Jag återkommer med denna samt om mina åsikter så fort jag kan 😊.
Britishmuseum - London - Rosettastone - parthenon - suttonhoo

The Tower of London

För oss som gillar historia är the Tower of London ett riktigt Mekka. Towern, som uppfördes av Wilhelm Erövraren,  har fungerat såväl som kungligt palats, fästning och fängelse som en plats för tortyr och avrättningar. År 1078 uppfördes huvudbyggnaden White Tower som vi ser på bilden här ovan. På bilden här nedanför ses ingången till hela komplexet.
Enligt gammal tradition ska det finnas åtminstone sex korpar i Towern. Legenden berättar att om korparna någon gång lämnar Towern kommer riket, monarkin och White Tower att falla...
Kanske är detta vägen ner till en av fängelsehålorna?
Det var så häftigt att vara här och riktigt känna historiens vingslag. Tänk; här har Elisabeth I, sedermera drottning av England, suttit fängslad och här har Thomas Moore och Anne Boleyn blivit avrättade...
Tanken svindlar...🙀🙀🙀
London - ravens - toweroflondon