Show & Tell: Om jag vann en miljon, då skulle jag...

Oj! Ja, tänk om jag helt plötsligt vann en hel miljon! Nu är det i och för sig ganska otroligt med tanke på att jag sällan, eller nästan aldrig, spelar på lotto, hästar eller köper trisslotter. Men OM...Ja, det vill Olgakatt att vi funderar lite på den här fredagen.

Om jag vann en miljon skulle jag förmodligen fundera på att skänka bort nästan alltihop till välgörande ändamål. Men idag tillåter jag mig att drömma lite och vara lite sjävisk. En miljon....hm, det skulle räcka till:
 • En helrenovering av lägenheten
 • Lite nya (och gamla) möbler
 • En liten bil
 • Några härliga semestrar
 • En ny TV
 • En lär-dig-flyga-utan-att-vara-rädd-kurs

En miljon är också lika med:
 • C:a 750 Odd Molly-tunikor
 • Ungefär 66 yorkshireterrier
 • 1000 frisörbesök
 • 13333 goda pizzor
 • Vad jag nu skulle med allt detta till...men det ger lite perspektiv på beloppet :-)
Jag skulle också kunna resa upp till Västerås lite oftare. Bara ta en helg sådär lite apropå, utan att behöva tänka på att hålla kostnaderna nere. Jag skulle kunna unna mig att äta ute mer, att ha städhjälp några gånger om året och att åka till Danmark lite oftare. Jag skulle verkligen gilla den där känslan av att inte behöva ha stenkoll på ekonomin varenda minut, och kanske skulle det vara den stora behållningen av den där miljonen? Att inte behöva oroa sig, att ha en ordentlig buffert om uitfall att? 

Fler "Show-and-tell" hittar du här: AnkiAnnaAnne-MarieAnnikaBejlaDesireeEricaHelena I am Annika Inga-BrittJennyLottaMaisouiMrs ClapperMusikantaNillaOlgakattPetraPettasSaltisStrandmammanTaina Fritt ur hjärtat Norrsken och stjärnfall Ewa Malin

Schloss Cecilienhof

Strax utanför Potsdam ligger slottet Cecilienhof, uppfört 1914-1917 i engelsk lantlig stil. Här bodde kronprins Wilhelm och hans maka Cecilie Mecklenburg Schwerin och det här slottet kom att bli det sista som uppfördes av huset Hohenzollern.
Så här ser det ut på Cecilienhofs framsida.
Och det här är innergården.
Men kanske är Cecilienhof mest känd för att den så kallade Potsdamkonferensen hölls här sommaren 1945. Det var vid det här bordet inne i ett av slottets rum som det överlades om hur det besegrade Tyskland skulle administreras och delas upp efter Andra Världskriget.
Kanske känner ni igen bordet från era historieböcker där "de tre stora" beslutade om Tysklands framtid?
De tre stora; Josef Stalin, Harry S Truman och Winston Churchill.
Och här är namnteckningarna som beseglade Tysklands kommande öde.
Idag är Cecilienhof delat museum och exklusivt hotell. Det kändes faktiskt lite speciellt att gå omkring här, både inomhus och i trädgårdarna. En touch av historiens vingslag måste ha nuddat mig...

SM-guld, SM-guld, SM-guld!!!

För första gången sedan 1999 är Helsingborg svenska mästare i fotboll! Det stod klart igår kväll och vi var många, många som begav oss till Olympia för att hylla de våra.
Åh, vilken stämning det var! Och det är inte ofta man ser en HIF-hund på plan :-)
Linnea och jag satte oss uppe på läktaren för att se lite bättre.
Och sen kom de, guldhjältarna!!!! Fast det var lite svårt att se dem i folkhavet och i röken från pyrotekniken.
Tjoho! Ja, sämre kan ju en vecka avslutas! Grattis HIF till det välförtjänta SM-guldet!!!