Besöksdag på Sörgården

På midsommardagen var föräldrar, syskon, morföräldrar, farföräldrar och alla som ville bjudna till Sörgården där årets konfirmander från St Olofskyrkan befann sig. Vädret var strålande och vi bjöds på kaffe och hembakat och diverse information. Linnea hade det jättebra och hon hade lärt känna många nya vänner. Här har konfirmander, konfirmandassistenter och Kent (prästen) ställt upp sig för en gruppbild.
En massa roliga lekar blev det där fyra lag tävlade mot varandra. Här ska Linnea och Nicole mötas i kuddkrig, sittandes på den här stocken.
Och här är det fotbollsmatch på hal matta :-)
Roligast var nog vattenballongtävlingen där det gällde att pricka flygande vattenballonger med huvudet eller med grytlock.
Den här eftermiddagen flög förbi och snart var det dags att köra hem igen. Nu väntar konfirmationen i Gustav Adolfskyrkan på lördag!

Lunch i Burg

På vägen hem stannade vi till i Burg som ligger någon kilometer från Puttgarten. Det var ju hit alla törstiga åkte innan portarna till Border Shop slogs upp. Burg är en liten pittoresk stad med kullerstensgator och korsvirkeshus.
Vi bestämde oss för att äta på Hotel Wisser´s, samma hotell som Linnea och jag åt på i samband med vår Londonresa i maj.
Och är man i Tyskland ska man äta schnitzel, wiener art :-)
Så gott det var! Och så härligt att sitta på en uteservering och titta på människor som strosade förbi. Efter maten promenerade vi omkring lite och njöt av det vackra och varma vädret. Även hundar kan bli törstiga i värmen och i Burg är inte det något problem :-)
Och i Burg finns nog det gulligaste lilla rådhus jag någonsin sett!
Mätta och belåtna körde vi sen ombord på färjan i Puttgarten och fortsatte resan hemåt. Det var så klart väder att Rödby syntes tydligt där borta i fjärran.
När man kommer till Rödby känns det nästan som hemma, trots att det återstår dryga två timmars bilkörning till Helsingborg. Hejdå Tyskland för denna gång! Vi ses om någon vecka igen!

På vift i Hamburg

Eftersom särbon befann sig på diverse möten fick jag en hel dag för mig själv i Hamburg. På förmiddagen hoppade jag på en sightseeing-buss och åkte runt staden i drygt en timme. Jag tycker detta är ett utmärkt sätt att lära känna en stad på och jag blev så glad när jag såg att det fanns sådana här turer i Hamburg. Vi började med att åka igenom de gamla hamnkvarteren som har renoverats och rustats upp otroligt mycket de senaste åren.

Enorma byggprojekt är igång och man bygger en helt ny stadsdel alldeles i närheten av hamnen.
Här har jag försökt att fota på ungefär samma plats som på den google-bild jag visade härom dagen :-) En vy över det gamla Hamburg med sjön Alster i förgrunden.
Längs sjön ligger väldigt fina villor och trädgårdar och guiden berättade att det var här som Tysklands kändisar bodde. Bl a åkte vi förbi designern Jil Sanders hus.
Vid Rådhuset hoppade jag av bussen.
Jag åt lunch på ett trevligt ställe och promenerade sedan lite längs kanalen.
Jag kikade in i några varuhus längs Mönckeberg Strasse, slank in på en skönhetssalong och gjorde manikyr och kände mig riktigt lyxig. Sedan promenerade jag vidare och gick förbi Hauptbahnhof, en av Tysklands allra största knutpunkter.
Inte långt därifrån låg Museum für Kunst und Gewerbe där jag betalade inträde och gick in.
Enligt min guidebok ska detta vara Tysklands största museeum. Nästa gång jag kommer till Hamburg ska jag besöka Kunsthalle, som jag inte hann med denna gång, och njuta av romantiskt måleri från 1800-talet.
Efter besöket på museet tog jag bussen tillbaka till hotellet, drack en mycket god kopp kaffe och inväntade särbon. Vilken härlig dag det blev med strålande solsken, kultur, shopping och god mat i en lagom mix!