Fontänminkar

Om det inte är alltför dåligt väder försöker jag gå ner till Knutpunkten varje dag istället för att ta bussen. Det tar ca 20 minuter och ibland blir detta dagens enda motion. Häromdagen fick jag syn på något i fontänen vid Konsul Perssons villa och  jag gick närmare för att se vad det var.

Det visade sig vara två tecknade minkar och en skylt som löd: "Minkar älskar vatten, inte burar." När jag kom till jobbet googlade jag lite om detta fenomen och det visade sig vara Djurrättsalliansen som dragit igång denna kampanj. Med tecknade minkar placerade i fontäner önskar man helt enkelt göra allmänheten uppmärksam på minkarnas onaturliga liv i burar. Rondellhunden har alltså numer fått sällskap av fontänminken! Har det dykt upp några minkar hos er?

Hur ska jag ha det egentligen?

Om man får tro almanackan så är sommaren på ingående. Inför denna, förhoppningsvis, varma och soliga årstid har jag inhandlat diverse hudprodukter. Två av dessa ser ut så här:

Först en Nivea med solskyddsfaktor 30 och sen en Dove Summer Glow "brun utan sol". Hihi! Jag undrar vilken jag ska använda först???

Show and tell: Sommarplaner

I många av de bloggar jag läser finns ett gemensamt tema på fredagar. "Show and tell" började för några år sedan bland utlandsbloggarna och sedan har fler hoppat på. Jag tyckte det verkade så roligt att jag också ville vara med! Den här månaden är det Bejla på Grönland som bestämmer teman och dagens tema är "Sommarplaner".

Mina sommarplaner börjar nog ta form redan i augusti. Det är då jag summerar den gångna sommaren och börjar fundera på nästa. Jag vet att detta är lite irriterande för min omgivning eftersom nästan ingen vill göra upp planer så långt i förväg. Själv tycker jag bara det är så himla roligt att ha något att se fram emot!

Min sommar skulle inte vara komplett om jag inte kunde åka till Hemsön, strax utanför Härnösand. Det är där som min moster och hennes man har sitt sommarhus, beläget vid Ångermanälvens strand och långt ifrån alla krav och måsten. Jag var där första gången när jag var 12 eller 13 och trots att jag var en riktig stadsblomma älskade jag Hemsön direkt. Då fanns ändå ingen ström dragen till huset och färskvattnet fick vi hämta vid kyrkan. 

Jag är så glad att Linnea känner samma kärlek till denna underbara plats som jag gör och i början av juli åker vi dit igen. Då ska jag sitta där på verandan, höra skogsfåglarna sjunga och förundras över solen som aldrig riktigt vill gå ned.

Under sommaren fyller också nästan hela min släkt år men i år koncentrerar jag mig på min syster som fyller 40. Det måste ju firas men än så länge finns inga klara planer. Det är som sagt bara jag som planerar saker och ting i alldeles för god tid.

Av någon anledning längtar jag alltid till Italien. Övriga familjemedlemmar är rätt trötta på denna min passion men det kan inte hjälpas. Det blir Italien i år igen. Alassio står det på biljetten och det ska bli härligt med värme, rik kultur och salta bad. Jag ska också äta mängder av god mat och dricka Prosecco varje dag! Jag hoppas också kunna få någonting sagt på klingande italienska ;-)

Jag hoppas också kunna få njuta lite av sommaren här i Helsingborg. Det är så lätt att glömma bort att jag faktiskt bor i en riktigt fin sommarstad. När jag bodde i Västerås längtade jag alltid hit till stränderna och närheten till Danmark, något som jag nu tar så för givet att jag nästan glömmer bort det.

Slutligen måste jag bara tillägga att jag tillhör den lyckliga skara som KAN ha sommarplaner. I min dotters klass har det genom åren funnits barn vars föräldrar aldrig haft råd att exempelvis åka någonstans. I samma klass finns också de som ser det som självklart att spendera minst en vintermånad om året i Thailand och som sedan har mage att klaga när deras barn hamnar efter i skolan...

När den stora augustimånen sen börjar visa sig på himlen är det dags att åter ta tag i slutspurten på avhandlingsarbetet...Och sen ska jag börja planera inför sommaren 2011!

Fler "Show-and-tell" hittar du här: Anki Anna Anne-Marie Annika Bejla Desiree Erica Helena I am Annika Inga-Britt Jenny Lotta Maisoui  Mrs Clapper Musikanta Nilla Olgakatt Petra Pettas Saltis Strandmamman Taina